tinaeleonor

Working

De senaste två veckorna så har jag praktiserat på St.Görans sjukhus på avdelning HIA ( Hjärtintensiven). Det kommer alltså in nya patienter hela tiden från ex: akuten , ambulansen eller efter de har har gjort en angio ( kranskärlsröntgen).

Jag trivs jätte bra på min avdelning för man vet aldrig hur en dag kommer att se ut, jag älskar när man ska göra akuta insatser, jag ser hur jag utvecklas och från att ha varit en tjej som inte är särskilt intresserad av just hjärtat så har jag hittat en ny sida hos mig, det är oerhört intressant och det kan hända så många saker. 

Första dagarna var det mest att man tittade på och lärde sig rutinerna men nu får jag göra saker helt själv, ta blodsockerprov, ekg, blodtryck, syrgas insättning, angio, ultraljus och mm.Hjälpte även till att stoppa en blödning som jag hittade ( tänk att jag lyckades med det och kalla på personal och allt för annars hade ingen märkt det, kan fortfarande inte förstå det. Och berömen från personalen va som en bekräftelse att här hör jag hemma, på akuta instaser inom vården).

Men nu ska jag praktisera två veckor till och det är både tidiga morgonpass och kvällspass men det är bara att gå upp fast sängen lockar. 

Nype

Igår kväll så drog jag ut till Nype med Agnes, Sara, Hanna a, Emelie och Maja. Det vart en riktigt lyckad kväll och vi träffa massa folk man känner sen innan samt lärde känna nytt härligt folk.

På Nype va det att man fick måla sig med färg som lyser i mörkret, så vi gick all in.

Kom hem runt halv fyra och somna som en stock. Puss

Önskelista #3

Nya snygga underkläder tackar man aldrig nej till, den vita bhn från ginatricot är så oerhört fin!

Önskelista #2

Nr 2 på min önskelista är en kimono i svart från H&M.♥

Nytt från Bondelid

Denna fina kofta köpte jag får någon vecka sedan men i mörkblå som jag och mamma delar på men det är nog mest jag som använder den. Den är hur mysig som hellst nu när det är kallt ute. Den finns på MQ för 800kr. Puss

Holly & White

Denna jacka såldes slut jätte snabbt på Lindex i våras och jag ångrar verkligen att jag inte köpte en svart. Men nu ska de komma in i lager igen, så den svarta kommer jag att köpa direkt eller önska mig i julklapp.

Den kostar 500kr och kommer in ca: v.50.

Början på något nytt

healthy

Jag har bestämt mig för något som jag tror kommer få mig att må bättre och som även min sjukgymnast tror kommer att hjälpa mig. Sen jag blev sjuk så har jag inte fått träna eftersom att de kan göra att jag får krampanfall och att jag måste åka in till sjukhuset. Men det är något som har påverkat mig mycket mer än vad jag tänkt på innan. 

Så jag har äntligen fått beskedet att jag får testa börja träna lite försiktigt, det innebär ex. promenader. Inget springande och ingen muskeltränande i övre kroppen. För jag får inte utsätta magen och min skadade axel för träning.

Men jag har samtidigt bestämt mig för att börja äta hälsosammare, det handlar inte om att jag vill gå ner i vikt, få en idealkropp eller något för det finns ingen idealkropp. Alla kroppar är olika byggda så man kan inte träna sig till en mage man har sett hos en modell för hennes mage är annorlunda uppbyggd med muskler. Så  jag kommer satsa på att få en hälsosammare kropp på insidan och utsidan.

Det jag ska göra är att gå mer hem från tuben istället för att ta bussen oftare, äta grönsaker till alla måltider, utesluta all godis , chips och glass. Jag ska istället äta mörk choklad, fruktsallader, grönsaksdipp en lördagskväll. Ingen läsk eller saft och inte för fet mat. Annars ska jag inte utesluta en massa utom det handlar om att ha mer grönsaker på tallriken än vad jag hafdt innan liksom, jag tror de kommer göra att kroppen blir piggare och mår bättre.

Önskelista #1

Jag har tänkt att skriva inlägg lite då och då om vad jag önskar mig i julklapp för då kan jag titta tillbaka i inläggen och komma ihåg vad man vill ha när morsan tjatar om en önskelista. 

Men denna blus ovan önskar jag mig, den är så oerhört fin. Tror jag vill ha en marinblå men kan inte bestämma mig. Men den står högt upp på listan. 

Annars så jobbade jag igår och sen på kvällen vart det utgång, träffade sen Hanna och Sara i lördags och fikade och prata. Nu har jag ätit middag och är oerhört trött. Imorgon blir det att skriva på gymnasiearbetet och lägga mig tidigt för ska jobba fyra veckor fram över. Puss

Farsdag

Den här söndagen har det varit farsdag vilket man inte kan ha missat. På bloggar, instagram, Facebook och twitter så har alla grattat sin pappa på farsdag. Men för mig är inte det en positiv dag, självklart vill jag bara ge all beröm till dessa underbara pappor som finns där ute och ta vara på att du har din pappa! Men de jag försöker lätta på hjärtat om är att, jag kan gratta min pappa på farsdag i huvudet för de saker han gjorde under de första åren i min uppväxt men sen finns de så mkt grejer som väger över det, de får mig att känna.. Tack för det iallafall, för de lilla positiva kan jag ändå kom ihåg. Jag vet att du var en underbar far till mina bröder under deras uppväxt men tyvärr fick jag aldrig uppleva den tiden med dig, det kommer alltid att finnas ett tomrum inom mig på grund ut av det. Men jag vill istället gratta mina storebröder på denna dag, för att ni har varit en fadersfigur, ni har stöttat mig, lärt mig saker i livet på ett så kärleksfullt sätt och även via den hårda vägen och det är precis vad jag har behövt, så tack mina älskade bröder!

Inspo till nyår

happy new year

I år har jag bestämt mig för att köpa en klänning till nyår i god tid, vill ha något liknande som i collaget ovan.

Man kan inte ha för mycket smycken

Dessa två armband köpte jag på ginatricot för en vecka sedan för endast 30 kronor på deras rea, innan så kosta de 150 kronor. Så jag gick ut från butiken oerhört nöjd. Ikväll så har magen krampat så har knaprat smärtstillande och halv sovit i soffan till , så mycket bättre. Imorgon blir det att plugga lite och vara med mamma. Puss

Makeup Tutorial

Den här tjejen är så oerhört duktig på att sminka sig, jag får så mycket inspiration när jag tittar på hennes makeup tutorials. Någon dag ska jag testa på någon av sminkningarna ovan men jag kommer nog snarare se ut som att jag fått en blåtira när jag gör sotningen.  Till nyår vill jag iallefall ha en sminkning liknande dessa ovan, om jag lyckas såklart.

Summerburst

Summerburst

Förra sommaren va jag så oerhört ledsen över att jag inte var 18 och kunde gå på Summerburst men sommaren 2014 kommer bli året då jag äntligen kan boka biljetter till det. 13-14 juni kommer Summerburst vara i stockholm, de andra åren har de varit på Stadion men de har inte bestämt vart det ska va i år än. Den 9 december släpps biljetterna iallefall, åh vad jag längtar! 

De svarta jeansen

nytt

Igår så hade jag bara utvecklingssamtal i skolan vilket var oerhört skönt, så pratade med min mentor i 30 min och sen va jag klar, efter mötet åt jag och Ottilia lunch och drog sedan in till stan. Jag var i behov av ett par nya svarta jeans eftersom att de jag har nu är slitna. Så köpte ett par vanliga svarta Dr denim på Salt, hittade även en snygg omlottblus på Cubus, handlar aldrig där men den här va en perfekt blus för utgångar så den ska jag ha på mig nästa helg när jag drar ut.

Egentligen skulle jag till sjukgymnasten men jag hade så oerhört ont i magen så jag vart tvungen att ställa in tiden och åka hem istället. Idag har jag varit hemma från skolan för har fortfarande ont i magen.. skulle egentligen ha dragit ut ikväll men de får bli nästa helg istället. Det blir mysigt med en hemma kväll också, har vart mest utgångar senaste tiden. Puss

Klickat hem

Klickade precis hem lite nytt från H&M. Är i behov ut av en ny sportbh eftersom att den jag har nu är för liten i storleken, passa även på att klicka hem ett fint träningslinne på rea för 50 kronor, så där vart det ett kap.

Sen köpte jag en enkel vringad vit topp för jag har en i grå och älskar den men vill ha i bit obkså,sen blev de en enkel svart vardags klänning som passar perfekt nu i höst. 

Annars så hade jag ett samhällsekonomi prov i skolan idag och nästan hela klassen var sjuk så på svenskan gick vi på promenad istället, så de va nice. Efter skolan råka jag somna och hade tänkt fixa min svenska text men orkar inte så det får bli imorgon istället. Nu ska jag kolla på awkward och sova sen, puss♥