tinaeleonor

Working

De senaste två veckorna så har jag praktiserat på St.Görans sjukhus på avdelning HIA ( Hjärtintensiven). Det kommer alltså in nya patienter hela tiden från ex: akuten , ambulansen eller efter de har har gjort en angio ( kranskärlsröntgen).

Jag trivs jätte bra på min avdelning för man vet aldrig hur en dag kommer att se ut, jag älskar när man ska göra akuta insatser, jag ser hur jag utvecklas och från att ha varit en tjej som inte är särskilt intresserad av just hjärtat så har jag hittat en ny sida hos mig, det är oerhört intressant och det kan hända så många saker. 

Första dagarna var det mest att man tittade på och lärde sig rutinerna men nu får jag göra saker helt själv, ta blodsockerprov, ekg, blodtryck, syrgas insättning, angio, ultraljus och mm.Hjälpte även till att stoppa en blödning som jag hittade ( tänk att jag lyckades med det och kalla på personal och allt för annars hade ingen märkt det, kan fortfarande inte förstå det. Och berömen från personalen va som en bekräftelse att här hör jag hemma, på akuta instaser inom vården).

Men nu ska jag praktisera två veckor till och det är både tidiga morgonpass och kvällspass men det är bara att gå upp fast sängen lockar. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas