tinaeleonor

Kategori: Min sjukdom

sjukstuga

 

Ligger här hemma i soffan och har sjukstuga. Har fått magkattar och urinvägsinfektion. Lagom kul nu när sommaren är äntligen här och ska åka till Gotland snart. Fick akuttid till läkaren igår iallefall och då kunde de konstatera att jag fått en kraftig urinvägsinfektion så de satte mig på an antibiotika kur och drogar alvedon för att få ner febern. Så dricker massa tranbärsdryck nu och tittar runt på pinterest. Hoppas att de är bättre med er, Kram

Hurra

Igår kväll så firade jag min barndomsväns födelsedag. Hon hade hyrt en lokal och gjort den fin och det kom massa folk dit! Tyvärr så kunde jag inte dricka något pga min nya medicin som jag har börjat äta. Så det var lite små segt. Men det var kul att träffa alla vänner för det var ett tag sen man såg en del personer. 

Sen vid två tiden i natt så sa min kropp helt ifrån ( förvarnar för er som är känsliga att jag inte kommer prata mysiga saker nu) . Men vid två tiden iaf så började jag må jätte illa och frossa. Så Jonathan fick pyssla om mig vilket va guld värt. Men jag började spy sen iaf för jag hade druckit pytte lite cider och de klarade kroppen tydligen inte av för fem öre.  Så min natt spenderades på toaletten sen, lagom kul. Idag mår jag mycket bättre men är lite seg och tom i kroppen. 

 

Idag ska jag fota lite nytt smink som jag köpte igår och ska även måla mina naglar så de blir fräscha , sen kommer Jonathan över en stund innan han ska iväg på äventyr igen. Puss

Nyttigare liv

Senaste tiden så har jag slarvat oerhört mycket med maten vilket har lett till att jag har kännt mig seg, trött och har inte haft samma ork som tidigare. Dessutom är det viktigt att jag äter en hälsosam kost med min sjukdom. Det är viktigt pga flera anledningar.  Bla så har jag svårare att ta upp alla nyttigheter så får ofta brist på vitaminer, järn och kalcium.  Så mitt mål är att via kosten kunna få i mig allt jag behöver så jag slipper äta alla dessa extra tabletter utöver mina mediciner jag måste ta varje dag. 

Så för att få inspiration så har jag börjat söka runt på nyttiga recept och bloggar. Ett av mina knep för att äta nyttigt och få motivation till att äta nyttigt är att ta bort alla onyttiga fällor i hemmet. Jag har alltså bytt ut vit pasta och ris mot fulkorns produkter istället. Jag har även alltid frukt och grönt hemma. Sen har jag slängt alla sockerfällor som kakor , godis, vittbröd mm. 

Så senare idag har jag tänkt att baka lite nyttiga frukost frallor iatället för att köpa hem massa bröd som bara gör att jag får ont i magen. 

Det är bara att kommentera om ni har några tips eller vet någon peppande blogg!

IVA

De senaste sju dagarna har varit de mest lyckliga, ångestfyllda, nedstämda, nervösa och konstigaste dagarna i mitt liv. För prick en vecka sedan så tog lilla jag studenten, jag sprang ut från skolan med hela livet framför mig. Jag var så lycklig för jag insåg att jag klarat av dessa tre år i gymnasiet som har varit oerhärt tuffa med många motgångar men även mycket lycka då jag har fått vänner som för resten av mitt liv.

Nu när jag ska leva livet som mest så ligger jag här på sjukhuset en vecka senare och lever det som allra sämst. Att i måndags natt ha lyckats överleva flera hjärtstopp kan jag fortfarande inte riktigt smälta.. Jag överlevde detta. Så det är nu jag ska verkligen ta vara på livet när jag kommer hem. För jag överlevde flera hjärtstopp, de fick igång mig med adrenalin, de har hjälpt mitt hjärta att pumpa, har haft övervak varje sekund på IVA och jag har sett rädslan hos familj, vänner och lärare när de hälsat på mig. För vi alla har insett att det är sån tur att jag fortfarande finns idag.

Win this life

Det är bara tre dagar till julafton och jag skulle inte direkt påstå att jag känner en jul feeling men det är int så konstigt eftersom att jag har legat hemma i sängn sen i torsdags med jobbigaste förkylningen på länge. Nu ser jag till att jag blir frisk till julafton bara. 

Det var tänkt att jag skulle dra ut igår men det blev inte av, åt ben & jerry istället och titta på tv.

Usch ett riktigt meningslöst inlägg blev det här, aja ville bara uppdatera! Puss

Working

De senaste två veckorna så har jag praktiserat på St.Görans sjukhus på avdelning HIA ( Hjärtintensiven). Det kommer alltså in nya patienter hela tiden från ex: akuten , ambulansen eller efter de har har gjort en angio ( kranskärlsröntgen).

Jag trivs jätte bra på min avdelning för man vet aldrig hur en dag kommer att se ut, jag älskar när man ska göra akuta insatser, jag ser hur jag utvecklas och från att ha varit en tjej som inte är särskilt intresserad av just hjärtat så har jag hittat en ny sida hos mig, det är oerhört intressant och det kan hända så många saker. 

Första dagarna var det mest att man tittade på och lärde sig rutinerna men nu får jag göra saker helt själv, ta blodsockerprov, ekg, blodtryck, syrgas insättning, angio, ultraljus och mm.Hjälpte även till att stoppa en blödning som jag hittade ( tänk att jag lyckades med det och kalla på personal och allt för annars hade ingen märkt det, kan fortfarande inte förstå det. Och berömen från personalen va som en bekräftelse att här hör jag hemma, på akuta instaser inom vården).

Men nu ska jag praktisera två veckor till och det är både tidiga morgonpass och kvällspass men det är bara att gå upp fast sängen lockar. 

Veckan som gått

   

Vet att uppdateringen inte har varit den bästa men har haft fullt upp och då har bloggen fått lida. Så tänkte skriva vad jag har gjort den här veckan.

Måndag: Va på sjukhuset på morgon och träffa min underbara läkare, hon sa att jag har en väldigt stor järnbrist så nu måste jag äta tabletter för det också. Känns lagom kul att för varje månad så får jag brist på en ny sak. Sen skakningarna ska hon påbörja en undersökning med. så ska dit flera gånger och hon ska kolla bland massa värden mm. Fick testa övningar med ett glas vatten och de sluta med att jag skaka så mycket att vatnnet åkte ut. Har nog aldrig känns mig så förnedrad förut. At inte kunna göra en enkel övning. 

Tisdag , onsdag & torsdag: Vanliga skoldagar, köpte en tröja efter skolan i torsdags, hade dessutom skolfoto  i onsdags och det va lagom mkt kaos. Annars har jag bara pluggat och sovit en jäkla massa.

Fredag: Hade spexfoto och var utklädd till leopard för vi hade djungeltema, blev lyckat även fast inte hela klassen va där. När jag kom hem från skolan så va jag extremt illamående, hade feber, frossade och spydde allt som hade med mat att göra. Så då samarbeta inte miin hatade sjukdom. Så va en lagom rolig fredag kväll utan mat och illamående tabletter. 

Idag så ska jag plugga, kanske klicka hem en concealer och ta det lugnt för mår fortfarande dåligt. Hoppas ni mår bra, Puss♥

Fortsätt simma

En anledning till att jag skapa den här bloggen var för att ha ett ställe att skriva av mig på. Ett ställe där jag kan lätta på hjärtat.
De senaste två veckorna så har min kropp inte samarbetat med mig. Jag känner en konstant trötthet. Alltid samma visa, går till skolan, sover efter skolan, äter mat , pluggar och sover ännu en gång.
Jag vet inte vad tröttheten beror på , antingen så gör alla sjukhus besök mig trött , allt plugg eller min sjukdom. Läkarna säger att jag alltid kommer vara trött, tyvärr får man räkna det med den här sjukdomen.
" aa men tack för den" känner jag just då. Ge mig hellre ännu en medicin så jag slipper vara trött.
I måndags tog de iallafall blodprover och ska se om de ska öka dosen på vitamin b12 eftersom att jag har en extrem brist på det. Hoppas värdena har blivit bättre, så de inte behöver öka dosen.
Men nästa steg sker på måndag, då ska vi på ett möte ( jag och mamma) för att göra en undersökning om skakningarna. Dom skrämmer mig och mamma men jag ska övervinna den rädslan

Sjukling

Jag har väl mått bättre om man säger så, igår när jag skulle hem från skolan så ramla jag och slog i huvudet i sten golv. Så det blev en ordentlig smäll. Först gjorde de bara lite ont. Men efter mycket illamående, yrsel och huvudvärk så visa det sig att jag har fått hjärnskakning. Så morfin och sömn är vad jag lever på just nu. Har aldrig haft hjärnskakning förut, det är så obehagligt. Nu orkar jag inte skriva mer men det blir inte så mkt uppdatering framöver. 

Sjukhuset

Imorse så var jag på sjukhuset och träffa min nya läkare. Hon va trevlig och jag kände att det va okej att henne fram över när min förra går i pension nu. Kommer sakna han på ett sätt, det är han som har följt min sjukdom i ett helt år. Men det är dags att göra förändringar.

Jag fick ta massa blodprover men när de skulle ta blod till ett prov för köldkörteln så ville inte min kropp ge något mer blod haha, det kom inte en enda droppe. Så vid nästa besök måste jag ta blodprov igen. 

Läkaren satt även och diskutera kring varför jag tappar känsel i benen och att de värker så mkt samtidigt som jag får extremt mycket blåmärken. Hon kanske vet varför men vi får se efter blodproverna. För då kommer de veta mina värden.

Sen åkte jag hem och köpte en god lunch och somna som en stock. Trött tjej här. 

Nu ska jag plugga lite och sedan iväg och ta en kvälls fika ! Puss

Överlever

Det är skillnad mellan att överleva sitt liv och att leva sitt liv...